,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2016. május 4.

Akarsz-e hercegnő (herceg) lenni?

,,Szemmel tartom a föld hűségeseit, hogy mellettem lakozzanak; a tökéletesség útjában járó, az szolgál engem."  (Zsolt. 101:6)

Kislánykoromban nagyon szerettem a hercegnős meséket. Igazán vonzó volt számomra, hogy valaki különleges, csodás dolgok történnek vele, és elnyeri egy nagyszerű herceg szerelmét.
Ahogyan gyermekkoromban én, bizonyára Te is szeretnél hercegnő vagy herceg lenni: gyönyörű ruhákba öltözni, díszes palotában élni, ahol szolgák serege lesi minden óhajodat, miközben mindenki szeret, mert Te vagy a legszebb, a legokosabb, a legjobb humorú és a legnagyszerűbb gyermek üveghegyen innen és túl.



Te is lehetsz hercegnő vagy herceg. Természetesen nem abban az értelemben, ahogyan a mesékben, hiszen a tündérmeséknek kevés köze van a valósághoz. Azonban érdemes megismerkedned egy igazi királynéval, aki származása szerint nem volt hercegnő, mégis őt választotta az akkori világ leghatalmasabb ura, 127 tartomány királya, akinek gazdagsága felbecsülhetetlen volt, és sok száz különleges lány közül kiválaszthatta azt, akinek fejére teszi a királynői koronát.

Képtalálat a következőre: „eszter királyné”

Eszter történetét a Bibliában olvashatod. Perzsia királyának választottjáról van szó. Miért Ő? Igen szép volt arcra és alakra egyaránt, de a többi lány is szebbnél szebb vonásokkal dicsekedhetett. Voltak közöttük előkelő hölgyek, akik a legjobb körülmények között a legjobb neveltetésben részesültek, voltak rendkívül okosak, akik ismereteikkel versenyre kelhettek bárkivel, és voltak nagyszerű tehetségek, akik zenéjükkel, táncukkal, hangjukkal vagy ügyességükkel sokakat elbűvöltek.

Esztert azonban valami kiemelte a többiek közül, ami több volt a szépségnél, a származásnál, a tudásnál és a tehetségnél. Eszter a mennyek Urát szolgálta, amitől igazán kedvessé, szeretetre méltóvá vált. Nevelője - egy derék, bátor, istenfélő férfi - Esztert tiszteletre, engedelmességre, Istenbe vetett bizalomra tanította. Eszter kedvességének, szerénységének, jó tulajdonságainak híre hamar eljutott a királyhoz is, hiszen már több, mint egy évet töltött a király egyik palotájában, amikor először elé vezették. A király pedig azonnal megszerette. Isten Eszter királyné által előre gondoskodott népéről. Eszter Istenre bízta életét, amikor veszélybe került, Isten pedig válaszul három napi folyamatos imájára bátorsággal, bölcsességgel és szabadulással ajándékozta meg. Szépsége és kedvessége sem őt, sem mást nem menthetett volna meg.

Eszter már kislányként megtanulta, hogy kinek érdemes engedelmeskednie, és nem bánta meg, hogy nevelőapja szavait megfogadta, az Istenről szóló tanításait pedig őrizte a szívében. Gyermekként tanulta meg, hogyan uralkodjon gondolatain és szavain. Nem engedte, hogy a körülötte lévő világ magával ragadja, hanem imával és tettekkel őrizte testi egészségét és gondolatai tisztaságát. Közben pedig Isten készítette neki mások szívét, így mindenki előtt, aki igazán számított, kedvessé vált. A történet egyik legmeggyőzőbb része, hogy férje, aki mérhetetlen hatalommal bírt, az országa felét is neki adta volna szeretete jeléül. Eszter jelleme annyival ragyogott szebben társainál, amennyivel a Tied is szebben ragyoghat.

Little girl praying Stock Photos

Szeretnél hercegnő vagy herceg lenni? Jézus Krisztusnak szemében már az vagy, mert aki Őt szereti, a menny Királyának gyermeke, vagyis herceg vagy hercegnő. Az igazi hercegek, hercegnők uralkodnak, mert nemet tudnak mondani a rosszra, gazdagok, mert elégedettek azzal, amit kapnak, szépek a belőlük áradó szeretet miatt. Mind az uralmat, mind a gazdagságot, mind a szépséget, mindent ajándékba kapnak Jézus Krisztustól.

Open bible


Tölts minél több időt Jézussal, és olyan hercegnő vagy herceg leszel, akiben a mennyei seregek is gyönyörködni fognak! Olvasd Eszter történetét gyakran, és ha valamit nem értesz, kérdezd szüleidet, tanítóidat! Imában kérd mennyei Atyádat, hogy Te is megkaphasd azokat a tulajdonságokat, amik igazán naggyá tesznek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése