,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2016. március 29.

Ábrahám 5. - Vendégszeretet és ígéret

,,Megjelenék pedig ő néki az Úr a Mamré tölgyesében, és ő űl vala a sátor ajtajában, a hő napon. És felemelé az ő szemeit, és látá, hogy ímé három férfiú áll ő előtte. És látván, eléjök siete a sátor ajtajából, és földig meghajtá magát. És monda: Jó Uram, ha kedves vagyok te előtted, kérlek, ne kerüld el a te szolgádat. Hadd hozzanak, kérlek, egy kevés vizet, és mossátok meg a ti lábaitokat, és dőljetek le a fa alatt. Én pedig hozok egy falat kenyeret, hogy erősítsétek meg a ti szíveteket, azután menjetek tovább, mert azért tértetek be a ti szolgátokhoz. És mondának: Cselekedjél, a mint szólál."
(I. Móz. 18: 1-5)

Ábrahám jeleme és persze a kor szokásai jól tükröződnek ebben a történetben. Idegenek, vándorok közelítenek. Örül nekik, eléjük megy. Emellett mindent megtesz, hogy az úti fáradalmakat kipihenhessék vendégei. Szolgálatkészsége lenyűgöző, pedig fogalma sincs, hogy magát az Urat látja vendégül, és milyen ígéretet fog kapni. Egyszerűen csak teszi, amiről tudja, hogy tennie kell.

Milk in a wooden vase Stock Image

Ezt a kis szemléltetőt minden gyerek elkészíthette magának. Az egyszerűség kedvéért trapéz+kör emberkéket lehetett ragasztani. Egy aprócska ötlettel a vendégek mozognak. Alul az alap kartonlapra egy bevágást készítettünk, amibe egy pálcikás jégkrém formájú (legalábbis nekem ez jut eszembe :)) karton tehető. Felül a három vendég az előre kivágott alkotókból ragasztással készült. Ugyanígy a sátor mellett álló Ábrahám és a sátorban hallgatózó Sára is. Előre kivágtam a bokrokat és a sátrakat is. Így a gyerekeknek a ragasztás és a rajzolás maradt.



A történet kezdetén a három alakot bokor takarja, Sárát pedig a sátor, ami kinyitható. 
A nyitás után a vendégek mozgatással Ábrahámhoz mennek. 


Végül megnézhettük Sárát a sátorban.


Így néz ki rajzzal kiegészítve.



Jó tanulást!
Szeretettel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése