,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2016. február 21.

..Keressétek először Istennek országát!"

 ,,Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja." (Máté 6:33-34)

Elkészült a bibliai őstörténet következő két darabja, de ügyesen ottfelejtettem a gyülekezetünkben. Ezért gondoltam egyet, és elővettem gyerekeim egyik régi kedvencét. Kicsit meggyötört példány, nem is túl szép kivitel, de hátha hasznát veszitek az ötletnek.

Két 20 cm átmérőjű kartonkorongból áll. A felső a földgömböt ábrázolja közös színezéssel. Alul készítettünk egy kör alakú kivágást. Az alsót hat egyenlő részre osztottuk, és egy kupac a kivágott körrel azonos méretű képet vágtunk ki régi magazinokból, amit felragasztottunk. Az utolsó kép jelképezi Isten országát. Ezt előre elkészítettem. Van rajta szív, a szeretet, nap, az örök világosság, mosolygós fej, az örök öröm jelképeként és két angyal a mennyei közösség gondolatáért.


Középen Milton-kapoccsal összetűztük a korongokat. Így lehet forgatni, és ,,keresni Isten országát".
Közben beszélgettünk az igéről. Ha Isten országát keressük, még a vágyaink is kicserélődnek. Többé nem a javak nyújtotta biztonságra, a szórakozásra, az izgalmakra, élvezetekre vágyunk, amik csak röpke örömöket adnak - miközben függővé és boldogtalanná tesznek - hanem Isten szolgálatára, amiben megleljük azt az örömet, békességet, hasznos elfoglaltságot, ami kitart az örökkévalóságig.



A korong hátuljára ráírtuk az igét és ráragasztottuk az éneket.
Jó sokat éneklünk, és mindenkit biztatni szoktam, hogy énekeljen Istenről és Istennek. 
Őt nem érdekli, ha hamisan éneklünk, vagy elvétjük a hangot, de segít, hogy az éneklés-imával közelebb kerüljünk hozzá, elmúljék a félelmünk, és csökkenjen a fájdalmunk. 



Íme egy videó, amin kedves fiatal barátaink játsszák az éneket az egyik tolerancia táborban.


Szeretettel :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyesek vagytok Szabina! Köszönjük az ötletet, ezt mi is elkészítjük otthon :) Puszi Nektek!!!

    VálaszTörlés
  2. Drága Szabina! Remélem, emlékszel még rám, a vakmisszióba jártam valamikor. Sajnos, hogy megszűnt. Ez a blog rendkívül értékes és hasznos! Isten áldása kísérje a munkádat és az életeteket! Szeretettel, Sebestyén Ili.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogyne emlékeznék! Nagyon szép időszak volt. Ráadásul a vakmisszió ,,saját házaspárjának" is tekint minket, ha jól tudom. :) Köszönöm a biztatást! Szeretettel üdvözöllek, Ili!

      Törlés