,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. augusztus 18.

Elizeus 7. - Egészségessé vált víz

,,És mondának a város férfiai Elizeusnak: Ímé e város jó lakóhely volna, a mint uram magad látod; de a vize ártalmas, és a föld gyümölcsét meg nem érleli. És monda: Hozzatok nékem egy új csészét, és tegyetek sót belé. És elhozák néki. Ő pedig kiment a forráshoz, és bele veté a sót, és monda: Ezt mondja az Úr: Meggyógyítottam e vizeket; nem származik ezután azokból halál és idétlen termés."
(II. Királyok 2:19-21)

Ez is egy szép történet, bár nem annyira ismert. Főleg ilyenkor nyáron én is érzem, milyen sokat jelent, hogy egészséges, friss vízhez juthatunk. Néha azonban, amikor belegondolok, mennyi ember (köztük gyerek) él elegendő iható víz nélkül, összeszorul a szívem. A gyerekekkel tanuljuk, hogyan gazdálkodjunk jól a vízzel. Bár meg kell vallanom, ez igen nehéz a mi kényeztető körülményeink között. (Nem a vízszámlára gondolok! :) Inkább arra a sok, helyenként könnyen elérhető élő vízre.)
Nagy áldás. Van miért hálát mondanunk!


Az, hogy mások felelőtlenül bánnak a vízkészletekkel bántó lehet ugyan, de először a saját udvarunkban gondoltam sepregetni, hiszen nekem is, családomnak is számot kell adnunk az Isten előtt önző, felelőtlen, Isten teremtményeit figyelmen kívül hagyó tetteinkért. Minden esetre a szándék már megvan, és tudatosan teszünk a jó cél érdekében! 

A történethez kivágtunk egy kinyitható csészeformát, egy színes szívet (csak hogy a csipetnyi beragasztott só jobban látszódjon), egy nagyobb és két kisebb - víznek való - világoskék papírdarabot és naptárlapból színes halacskákat. Majd szépen sorban az alábbiak szerint beragasztottuk.
A vízhez először beragasztottuk a nagyobb darab papírt, 
aztán a két kicsit úgy, hogy zsebet képezzenek. 


,,És egészségesekké lőnek a vizek mind e mai napig, Elizeus beszéde szerint, a melyet szólott."
 (II. Királyok 2:22)

A ,,egészséges vízbe", azaz a zsebecskékbe halacskákat raktunk, a víz megelevenedésének jelzéséül. (Lehetett volna más élőlényeket is, de ezt egyszerű volt elkészíteni, hiszen Jézus csodáinál már sokat csináltunk.:))


Jó tanulást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése