,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. április 30.

Föld Napja lapbook 3. - Áldás és ígéret

,,Ha pedig szorgalmatosan hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, és megtartod és teljesíted minden ő parancsolatát, a melyeket én parancsolok ma néked: akkor e földnek minden népénél feljebbvalóvá tesz téged az Úr, a te Istened; És reád szállanak mind ez áldások, és megteljesednek rajtad, ha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára." (V. Mózes 28:1-2)

A Biblia egyértelművé teszi, hogy a Föld jelenlegi állapota a törvények áthágásának köszönhető, de áldást ígér azoknak, akik törvényeit megtartják. Ezt az igét feltétlenül be akartam tenni a lapbookba, hiszen felhívja a figyelmet a felelősségre.

Van valami egészen megindító is benne. Az ígéret. Amikor látom a felhők mögött a napot. Amikor mérhetetlen fájdalmat érzek tehetetlenségem miatt, mert látom, hogy körülöttem az emberek, és gyakran én magam is ide tapadunk a földhöz, közbelép a kegyelem. Azt suttogja a fülembe, először pihentesd a lelked Jézusnál, Ő majd megmondja, mit tégy, vagy mit ne tégy.

Egy kis kör alakú, összecsukható könyvecskébe írtuk az igét. A Föld alakja miatt gondoltam, hogy így jelenítsük meg.


Íme a videó az elkészítéséről:


Ezután már csak a legnagyobb ígéret hiányzik. 
 ,,Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala;"
(Jelenések 21:1)

Ez két körből áll. Az alsó csak ketté van hajtva, a felsőt először négyfelé hajtottuk, majd függőlegesen ketté. Behajtva egy negyed kört ad ki, amit a nem írott részeknél összeragasztottunk az alsó körrel. Ettől lesz ilyen szépen kinyíló.



Samu le is rajzolta az igét. Bal oldalon a mi földi életünk ma: hogyan bántják egymást az emberek és állatok. Jobb oldalon pedig az új földön való élet: szeretet, öröm, adás, fényesség stb.
Rajzát ráragasztottuk a lapbook hátuljára.


Áldott napot! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése