,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. március 15.

Nemzeti ünnep 2.

 ,,Monda azért néki Pilátus: Nékem nem szólsz-é? Nem tudod-é hogy hatalmam van arra, hogy megfeszítselek, és hatalmam van arra, hogy szabadon bocsássalak?  Felele Jézus: Semmi hatalmad sem volna rajtam, ha felülről nem adatott volna néked: nagyobb bűne van azért annak, a ki a te kezedbe adott engem." (János 19:10-11)

Az.előző bejegyzésben részletesen írtam arról, hogyan készültünk mi erre az eseményre, és mit tanultunk ezzel kapcsolatosan, valamint bemutattam a virágfüzért, amit ez alkalomból készítettünk.

Most csak a fent említett ige gondolataival adnám át ezt a kis játékötletet. Csak annak van hatalma, akinek adatott, akinek az Úr megengedi, hogy uralkodjon, még akkor is, ha a világ legrosszabb vezetője, ha gonosz angyalok befolyása alatt áll. Az Úrnál már megvan az ítélete.


Mindannyiunknak személyes felelőssége, hogyan viszonyulunk a hatalmon lévőkhöz. Betartjuk-e a törvényeit, amik nem ütköznek Isten törvényibe, és bátran kiállunk-e azok ellen, amik egyértelműen szembehelyezkednek Isten parancsaival?
Nagy kérdések ezek, és csak Isten maga adhatja meg a választ igéjén keresztül és válaszként imádságainkra, hogyan döntsünk a számunkra nehezen megítélhető törvényekkel kapcsolatban. Közben pedig az ige felszólít minket, hogy imádkozzunk vezetőinkért.

Már utaltam erre az egyszerű logikai játékra is, amit a 6 és 4 éves fiaimnak készítettem.
Mindketten kaptak egy-egy kis zászlóformájú kartonlapot, aminek bal oldalon van egy kis füle és a behajtásnál 3 bevágás, amibe színes kartoncsíkok illeszthetők.

Fejenként 3-3 piros, fehér és zöld kartoncsíkot kaptak a végükön hegyesre vágva, hogy a gyerekek könnyen bedughassák a résbe.


A játék lényege, hogy minél több variációt kitaláljanak. Lehet egy, két vagy három színű a zászló. Lehet úgy játszani, hogy mindig csak egy kartoncsíkot cserélnek ki, vagy mindig az összeset.


Jó szórakozást hozzá! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése