,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. december 2.

Advent

,,És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel. És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig. A fügefáról vegyétek pedig a példát: mikor az ága már zsendül, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár: Azonképen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt. " (Máté 24:30-33)

Nem ünneplünk adventet. Az egész életünk az Úr Jézus eljövetelébe vetett hitről szól. 
Várjuk a Szabadítót. 


Nem úgy, mint két évezreddel ezelőtt várták a Földre, hanem úgy, ahogy Máté evangéliuma leírja: az ég felhőiben angyalsereggel, hatalommal és dicsőséggel, hogy egybegyűjtse azokat, akik Őt választják, és magával vigye őket a Mennybe.Hisszük, hogy az ajtó előtt áll. 


Ezt tanítom a gyerekeknek. Rendszeresen beszélgetünk erről, és a gyakorlati életünket is erre építjük. Nem gyűjtünk (legfeljebb mennyei kincseket:)), nem tervezünk több évre vagy évtizedekre. Bár Jézus megmondta, hogy a pontos idejét nem tudhatjuk az Ő eljövetelének, azért vannak előelei. Azonban, ha nem lennének jelek, akkor is járhatnánk úgy, mint a bolond gazdag, aki folyton többet akar, és tervezés közben nem is sejti, még aznap éjjel lejár az ideje. (Lukács 12:16-21)

Várjuk Jézust második eljövetelét. Talán élünk addig, talán nem. Minden esetre igyekszünk úgy élni, hogy ne kelljen megbánnunk, mire vesztegettük az időnket, a pénzünket, a tehetségünket stb.

Egy tolerancia táborban készítettük az alábbi mappalapot. Kicsit viseletes már, mert a kedvencek közé tartozik több, mint egy éve. Azért még mindig sok örömet jelent. :)
Az ige a következő: Apostolok cselekedetei 1:9-11

,,És mikor ezeket mondotta, az ő láttokra felemelteték," 

(Jézus rajza középen egy kartoncsíkkal felhúzható a felhőbe. A ragasztások mellett tűzőgéppel is dolgoztunk. Bár csökkent az esztétikai értéken, azonban könnyen használható, biztosan rögzít és a kölykök - számomra érthetetlen módon - élvezik a használatát. Ja, és nem kenik össze magukat ragasztóval.)


,,...és felhő fogá el őt szemeik elől." 

(Akkora helyet hagytunk csak középen, hogy beférjen a kis kép a felhő alakú karton alá, felül pedig ne lehessen kihúzni. A felhőre ráírtam az igét.)


,,És a mint szemeiket az égre függesztették, mikor ő elméne, ímé két férfiú állott meg mellettük fehér ruhában," 

(Eddig két oldalra ki voltak hajtva az angyalok. A történet ezen részénél azonban behajtottuk.)


,,Kik szóltak is: Galileabeli férfiak, mit állotok nézve a mennybe? Ez a Jézus, a ki felviteték tőletek a mennybe, akképen jő el, a miképen láttátok őt felmenni a mennybe."

(Végül a Jézust ábrázoló kis képet a piros kartoncsíkkal visszatoltuk addig, hogy teljesen látható legyen, miközben az angyalok is a helyükön maradtak.)


Boldog advent-várást Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése