,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. október 28.

Dávid lapbook - Dávid neve (írásgyakorlat)

,,...neveden hívtalak el, szeretettel szólítálak, noha nem ismerél." (Ézsaiás 45:4b) 

Mindannyiunknak van neve. Valaki szereti, valaki pedig nem. Én sokáig nem szerettem, aztán lassanként mégis örültem neki, mert amikor szólítottak, biztos lehettem abban, hogy nem egy másik Szabináról van szó, mint sok más osztálytársam nevének esetében.

De ennél is fontosabb, hogy az Úr ismert előre. Tudta, hová helyez, milyen nevet fogok kapni a szüleimtől, de azt is milyen nevet akar Ő adni nekem, ahogyan nevet adott a Fiának és a történelem jelentős személyeinek is.


Én is tudom, milyen nevet szeretnék kapni, de azt is tudom, hogy az a győzelemmel együtt jár. Szóval küzdök, hogy elnyerjem a saját koszorúmat, és küzdök, hogy azok fejére is, akiket Isten rám bízott, a Tőle származó koszorú kerülhessen.

Van egy álmom. 
Szeretnék megvalósítani itthon egy olyan tanítási rendszert, amiben a Biblia nem csupán egy a sok tárgy között, hanem az első és legfontosabb. Nem csak kiegészíti a sok világi tudományt. Olyan tanulást szeretnék, amelyben a Biblia tükrén keresztül vizsgálunk meg mindent (pl. irodalmat, történelmet, természettudományokat stb.).



Ma még könnyű dolgom van, hiszen csak olvasni, írni, számolni tanulunk (pl. ígyígy vagy így), de az idő gyorsan telik, és Samunak egyre több falhoz állító kérdése van. Osztom azt a nézetet, hogy minden felnőttnek szüksége van egy gyerekre, aki tanítja őt, de azért fordítva sem árthat a dolog.:)

Szóval gondolkodom, olvasok, kutatok, figyelem a NAT-ot, hogy meg tudjunk felelni a külső követelményeknek úgy, hogy közben az első helyen Isten tapasztalatból való, minél alaposabb megismerése álljon.
Egyenlőre minden játék. Érdekes a Bibliában található számokkal játszani, vagy betűelemeket, betűket gyakorolni, megismerkedni a körülöttünk lévő teremtett világgal. Ez a mai nap feladata, de azért készülünk a jövőre is.

A Dávid lapbook közepére került ez az írásgyakorlat. Egy borítékot beragasztottunk. Rá ragasztottuk a mintát.


A borítékba kerültek az elsős írásfüzetből kivágott lapok előírt betűkkel.


A kitöltése még a jövő feladata. Egyenlőre mást csinálunk.

Üdv mindenkinek, akit nevén ismerek, és akit nem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése