,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. október 26.

Dávid lapbook - Az összkép

Rájöttem, hogy van egy tartozásom. 
Méghozzá a teljes lapbook bemutatása. Gondoltam, most pótlom, bár egy-két eleme még hátra van. 
Korábban már említettem, hogy mi az eredeti (A4-es mappa) méret felével szoktunk lapbookokat készíteni, mivel ez fér be a gyerekek táskájába, és persze az enyémbe is :)

Ez a lapbook 3 db A4-es kartonból készült. Egy feleslegessé vált borostyánmintás konferencia-mappát ketté vágtam, középre pedig egy nagy ív kartonból lemaradt A4-es darabot szabtam.
A 3 darab összefűzéséről az előző bejegyzésben videót találtok. 


Két oldalra kinyitva (az összefűzésnek köszönhetően) ezt a képet kapjuk. A középső rész a dupla fül miatt duplán nyitható.


A bal harmadban található Dávid szíve, Dávid felkenetése, nevének jelentése, és a zsoltár szó jelentése (mivel több mint hetvenet neki tulajdonítanak). A felhajtható részen pedig kívül az énekeink, belül Dávid és a mi hangszereink vannak.


Középen, a kinyitható részen pedig a 23. zsoltár feldolgozása látható.


A lapbook középső harmadába (kinyitva az első fülpárost) került Dávid erejeDávid és Góliát küzdelme, valamint az ige a békességszerzésről.


A második fülpárost kinyitva pedig írásgyakorlat van Dávid nevével.


A jobb oldali harmad lett Dávid és Jonatán barátságának és győzelmeinek a helye.


Még sok mindent lehet bele tenni, és szándékozom is kiegészíteni később, amikor újra Dávidról tanulunk majd. Addig is gyakran elővesszük, megnézegetjük, beszélgetünk Dávidról és életének számunkra is hasznosítható tanulságairól.

Van mit tanulnunk!
Szeretettel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése