,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. október 14.

Alkotás másképp 3. - Az újjáteremtett föld

,,És lakozik a farkas a báránynyal, és a párducz a kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlán-kölyök és a kövér barom együtt lesznek, és egy kis gyermek őrzi azokat; A tehén és medve legelnek, és együtt feküsznek fiaik, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik; És gyönyörködik a csecsszopó a viperák lyukánál, és a csecstől elválasztott a baziliskus lyuka felett terjengeti kezét: Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén, mert teljes lészen a föld az Úr ismeretével, mint a vizek a tengert beborítják." (Ésaiás 11.6-9)


Régi álmom egy jó kis oroszlándögönyözés. Azonban kénytelen vagyok kissé elnapolni a beteljesítését, mert az életemet nem szívesen áldoznám egy vadállat jóllakatására. 
Az ígéretet azonban, ami Ézsaiás könyvében van, a szívemben hordom. Már sok kétségbeesett időszakon segített át. A gyerekekkel sokat beszélgetünk Jézus eljöveteléről, az Ő helyreállító munkájáról. Arról a reménységről, hogy egyszer megszűnik minden pusztítás, és még nyoma sem marad. Az újjáteremtett földön (Jelenések könyve 21-22. fejezete) nem lesz több veszteség, fájdalom, betegség, halál és gyász. És a gyönyörű oroszlánszemek is csak bizalmat árasztó békességgel néznek majd ránk.



Minden évben eltöltünk egy hetet tolerancia táborban. A tábor résztvevői többségében mozgássérültek és segítőik, de kisebb számban eljönnek siketek, látássérültek, értelmi fogyatékosok is. A férjemmel már a gyerekek születése előtt elkezdtük a segítést kirándulásokon, táborokban, bejártunk intézetekbe, így a fiaink már beleszülettek ebbe a szolgálatba. Amikor a táborok során szembesülök a saját korlátaimmal , megszólal a kétség, hogy mit keresünk mi itt kisgyerekekkel, de az Úr sosem hagy minket megerősítés nélkül.


Elgondolkodtam azon, mit tanulhatnak a gyerekeink egy-egy ilyen héten.
1. Számukra természetes, hogy vannak különböző korlátokkal élő emberek, akiknek szükségük van segítségre, ráadásul gyakran az ő segítségükre.

2. Nem az a segítségnyújtás, amit én annak hiszek, hanem az, amire tényleg szükségük van a rászorulóknak, és ennek jelét is adják. Kérdezzenek, mielőtt cselekednek.

3. Bármilyen kicsi és gyenge vagyok, de az apró szívességeket jó kedvvel teljesítem, biztosan örömöt okozok másoknak és magamnak egyaránt.

4. A figyelmes, szeretetteljes jelenlét, fűszerezve pár őszinte mosollyal érhet annyit, mint a látványos tettek.

5. Megismerhetik mindannyiunk reménységét, hogy a jelenlegi állapot nem végleges. Az Úr azt ígéri a benne bízóknak, hogy örök örömöt ad egy egészséges, romolhatatlan testben. A földi gyógyítás korlátozott, de a mennyei nem az!

Minden egyes táborban van kézműves foglalkozás. Idén kedves adományozóknak köszönhetően többek között volt egy halom kreatív hobbis szalvéta, és egy zsák tengeri kagyló. Örültem, hogy Samu az oroszlános szalvétát választotta, ami dekupázs technikával került a kagyló belsejébe. Ez a technika ugyan speciális ragasztólakkot igényel, de nem nagy befektetés. (Az egyszerű dekupázsról többet itt találhattok.)A szalvétákat nem csak venni szoktam, hanem innen-onnan a családból begyűjtöm. A végeredmény pedig magáért beszél.

A kagyló adta magát ehhez az alkotáshoz.


A sima belső felületre került az oroszláncsalád...


mindenki nagy örömére.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése