,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. szeptember 20.

Variációk szívre 2. - Az Úr azt nézi, ami a szívben van

,,Akkor monda Sámuel Saulnak: Esztelenül cselekedtél; nem tartottad meg az Úrnak, a te Istenednek parancsolatját, melyet parancsolt néked, pedig most mindörökre megerősítette volna az Úr a te királyságodat Izráel felett. Most azonban a te királyságod nem lesz állandó. Keresett az Úr magának szíve szerint való embert, a kit az ő népe fölé fejedelmül rendelt, mert te nem tartottad meg, a mit az Úr parancsolt néked." (I. Sámuel 13:13-14) 

Saul választhatta volna a helyes utat, de nem mindig azt tette. Aztán egyre többször nem azt tette. Végül már nem is tudta a helyes utat választani. Vesztesként, reményt vesztve vetett véget életének.
Dávid rendszerint a helyes utat választotta. Amikor nem azt tette, tudta, kihez forduljon, hogy visszataláljon a jó útra. Végül ő kapta az ígéretet, hogy a Messiás a családjából születik. 
Győztes életet élt, az üdvösség reményével halt meg, és a Megváltó valóban Dávid utódjaként élte földi életét.
Mit választott Dávid? Nem akart máshogyan élni, csak Isten közelében. Nem vágyott más nagyságra, csak arra, amit Isten adhatott. És nem akart másképp küzdeni, csak Isten fegyvereivel. Amikor elkóborolt, elbukott, de akkor sem vágyott másra, mint Isten bocsánatára és kitárt karjára.
Megkapta.
Szeretném, ha az Úr az én szívemben is hasonló vágyakat találna. Szeretném, ha szíve szerint való asszonnyá formálna. És szeretném, ha a fiaimon az tükröződne, hogy Isten szíve szerint való gyermekek, akik elfogadják, és továbbadják az Úr szeretetét.

Előző bejegyzésemben ugyanez az ige szerepelt egy lapbook részeként. Ezt a szívet viszont kimondottan kiscsoportos tanításra készítettem. A külső szív két félbehajtott szívből áll, középen egy-egy csíkban összeragasztva. 


A belső szív egyszerű, ugyanolyan formájú, csak 1-2 mm-el kisebb. A színes gémkapocs a könnyebb kivételt szolgálja. Ráírtuk: ,,AZ ÚR AZT NÉZI, AMI A SZÍVBEN VAN."


Ez pedig a saját szerkesztésű sablon. Ha csak 1-2 gyerekkel készítjük, lehet vékony kartonból kivágni a szíveket. A tömeggyártáshoz viszont sima színes papírt ajánlok. Én egyszerre 6 darabot tudok kivágni. A szív belefér egy 10x10 cm-es négyzetbe. Így pl. 3 db különböző színű, hosszában félbehajtott A4-es színes papírból 9 két színű szívhez 18 db szívfél kivágható.  


Szeretettel ajánlom ...nem csak gyerekeknek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése