,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. szeptember 3.

Dániel könyve 7. - A kivágott fa

,,Vigyázók határozatából van ez a rendelet, és a Szentek parancsolata ez a végzés, hogy megtudják az élők, hogy a felséges Isten uralkodik az emberek birodalmán, és a kinek akarja, annak adja azt, és az emberek között az alábbvalót emeli fel arra."(Dániel 4:14)

,,Azért, oh király, az én tanácsom tessék néked, és vétkeidtől igazság által szabadulj és a te hamisságaidtól a szegényekhez való irgalmasság által. Így talán tartós lesz a békességed." (24)

,,És az idő elteltével én, Nabukodonozor, szemeimet az égre emelém, és az én értelmem visszajöve, és áldám a felséges Istent, és dícsérém és dicsőítém az örökké élőt, kinek hatalma örökkévaló hatalom és országa nemzedékről-nemzedékre áll." (31)

Nabukodonozor különleges ember volt. Kiváló hadvezér, jó politikus, nagy tudású, maradandó értékek alkotására vágyó férfi. Igazán naggyá is vált. Meghatározó személyisége lett az emberi történelemnek. Engem teljesen meghatott az az igyekezet, amivel - legalábbis egyes források szerint - távoli országból származó feleségének, Semiramisnak az otthonát felidéző függőkertet készíttetett.

Valami mégis hiányzott belőle sokáig: az az alázat, amivel Isten akarata és tervei alá vethette volna magát, és...megtakaríthatott volna magának hét kegyetlen, őrültségben töltött évet.

A király álma egy hatalmas fáról szólt, melyet kivágtak, de hét év múlva újra kihajtott.




Azt gondolom, hogy egy kisgyermek életében nagy nehézségeket okozhat, ha nem elég tehetséges, vagy a környezeti adottságai miatt nincs tudatában a benne rejlő lehetőségeknek. Azonban legalább ilyen veszélyes az előnyök ismerete, ha nem tudja a gyermek, kitől származnak adottságai, kinek mondhat érte hálát, mire és hogyan használhatja fel tehetségét.

Ahogy anyaként napról napra jobban megismerem a fiaimat, felismerem adottságaikat, sokat gondolkodom azon, hogyan tereljem őket a helyes irányba, nehogy az egójuk nőjön meg az Isten iránti alázatuk és tiszteletük helyett. Nabukodonozor története elhintheti a jó magot.  
Ami pedig hiányzik belőlük, hogy a legjobban tudják szolgálni az Urat, majd Jézus megadja, amennyiben követik Őt.

A lapbook-ba egy színes papírból és igazi préselt falevelekből ragasztott nagy fa került, ami a törzsénél hátra hajtható...


így:


Örömteli ragasztgatást kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése